Uganete koliko je vredna blagovna znamka Vespa? Sedaj je vse jasno!

You are currently viewing Uganete koliko je vredna blagovna znamka Vespa? Sedaj je vse jasno!

Piaggio group je največji evropski proizvajalec skuterjev in motociklov ter eden vodilnih svetovnih proizvajalcev v industriji. Pod svojim okriljem imajo blagovne znamke Vespa, Piaggio, Gilera, Aprilia, Moto Guzzi in Derbi.

20. januarja so v skupini Piaggio razkrili ugotovitve novega poročila, ki raziskuje podrobnosti, ki stojijo za močno vrednostjo znamke Vespa – blagovno znamko identificira kot ključno prednost v svoj širši portfelj. Rezultati analize kažejo, da je v letu 2021 vrednost znamke Vespa znašala 906 milijonov evrov.

Vespa Primavera 50.

»Vespa je veliko več kot znamka mobilnosti; simbolizira umetnost, dizajn, tehnologijo in zabavo,” pravi Michele Colaninno, direktorica uprave skupine Piaggio za strategijo, izdelke in inovacije. “Vespa je ikona sloga: zaradi svoje edinstvenosti je ena najbolj občudovanih in zaželenih blagovnih znamk, ki pripada premium prostor ter modne in življenjske znamke. Zaradi tega ga moramo začeti primerjati z drugimi svetovnimi blagovnimi znamkami, ki presegajo čisto mobilnost. Zato smo Interbrand, vodilno svetovno svetovalno podjetje za blagovne znamke, prosili, da ugotovi in ​​analizira finančno vrednost znamke Vespa. To ni ciljna črta, ampak preprosto novo izhodišče, ko nadaljujemo z gradnjo prihodnosti Vespe.«

Vespa 75 let – video, ki ga je dobro pogledati.

Globalna prepoznavnost kot denimo CocaCola in McDonalds v prehrambeni industriji

Vespa predstavlja italijansko bistvo v najboljšem primeru: je brezčasna ikona, katere dediščina je navdihnila milijone ljudi po vsem svetu. Blagovna znamka Vespa presega funkcionalne prednosti izdelkov – in je sinonim za življenjski slog, saj prinaša dvojno korist kritične čustvene povezanosti s strankami. Zato ni čudno, da laična javnost namesto besede skuter za vsa podobna vozila uporabljajo kar ime Vespa.

Vespa v izvedbi Dior – modna ikona.

https://en.wikipedia.org/wiki/Vespa

Leto 2021 je bilo jubilejno

Jubilejna, omejena serija – Vespa 75.

Leto 2021 je bilo močno leto za Vespo, ki je praznovala svojo 75. obletnico z lansiranjem Vespe 75. posebne serije; Od leta 1946 je bilo izdelanih in prodanih več kot 19 milijonov enot – mejnik, dosežen v zadnjih 12 mesecih. Vespa je doživela uspeh tudi v širitvi svojega ekosistema blagovne znamke – z lansiranjem nove Vespe 946 Christian Dior, sodelovanjem z Justinom Bieberjem, in globalno resonanco, ki jo je ustvaril film Disney Pixar »Luca«, v katerem je Vespa sestavni del – zaplet in pripoved filma.

Vrednost blagovne znamke v višini 906 milijonov EUR predstavlja ključni mejnik za to priljubljeno italijansko blagovno znamko, ki poudarja pomen, ki ga ima med svojim globalnim občinstvom. To je izhodišče za dolgoročni načrt, ki Vespo potiska k novim ambicioznim ciljem z inovacijami in globalnimi partnerstvi, so še zapisali pri Piaggiu.

Vse se je začelo leta 1946.

Peter Kavčič