Husqvarna testni dnevi pri MotoXgeneration vse do 5 junija – to so motorji, ki jih boste lahko testirali…

You are currently viewing Husqvarna testni dnevi pri MotoXgeneration vse do 5 junija – to so motorji, ki jih boste lahko testirali…

Husqvarna Slovenija od 20.5. do vključno 5.6. organizira dneve odprtih vrat kjer vam bo na voljo celotna testna paleta motociklov Husqvarna od 400 do 900 kubičnih centimetrov.

Vitpilen in Svartpilen 401 – idealna kombinacija za mesto in bližnje ovinke

Preizkusili boste lahko vsestranski scrambler Svartpilen 401 in neo-retro cafe racer Vitpilen 401. Gre za motocikla narejena na enaki platformi a z drugačnimi komponentami. Črna puščica (svartpilen) se dobro spoprime tudi z makadamom kar nakazujejo tako gume kot vzmetenje ter seveda dizajn. Poklon hitrostnim dirkam pa so pri Husqvarni izpeljali z modelom srebrna puščica (vitpilen). Gre za motocikel, ki izstopa tako po izgledu kot karakterju in je eden najbolj pristnih serijskih cafe racerjev.

Oba motocikla poganja preizkušen 390 kubični enovaljni motor, prepričajo pa tudi kakovost izdelave in komponente.

Adventure program – veliki in mali potovalni enduro

Enovaljni model Husqvarna 701 enduro sem res veliko prevozil, tako po hitrih makadamih po Sloveniji kot tudi po zavitih asfaltnih cestah čez Atlas v Maroku in seveda po hitrih puščavskih poteh v Sahari ter kakopak tudi na sipinah v Merzougi. To je motocikel, ki prinaša možnost raziskovanja in ima dovolj moči, da je tudi dolgo potovanje z minimalno opremo lahko prava pustolovščina. V osnovi gre za motocikel, ki izhaja iz enduro model KTM 690 z nekoliko spremenjenim dizajnom, drugačno nastavitvijo delovanja motorja in drugačnimi komponentami.

Veliki potovalnik Husqvarna Norden predstavlja vrh ponudbe. Še posebno zanimiv je testni model Norden 901 Expedition, ki je opremljen tako z vso potrebno zaščito na ekstremnih potovanjih po puščavah sveta kot zanimivo ceno.

Ko sem testiral osnovni model Norden 901 me je prepričala vsestranska uporaba in lahkotnost ob res obilici udobja, no tu pa je menda slednjega še veliko več.

Priložnost testiranja motociklov so v Sloveniji vseeno prej redkost kot pravilo, zato je sedaj pravi trenutek, da se odpeljete na obrobje Ljubljane in dogovorite za testni termin.

Peter Kavčič

Foto: Husqvarn