Uradna predstavitev ekipe MotoGP Ducati Lenovo 2021

You are currently viewing Uradna predstavitev ekipe MotoGP  Ducati Lenovo 2021

V Bologni je 9.2. potekala uradna predstavitev MotoGP ekipe s katero Ducati začenja povsem novo poglavje. Med predstavitvijo je Claudio Domenicali, sicer izvršni direktor podjetja Ducati Motor Holding, predstavil nova “povsem rdeča” dirkalnika Desmosedici GP, ki jih bosta vozila 26-letni Avstralec Jack Miller in Francesco “Pecco Bagnaia, 24-letnik iz Torina. Za oba bo to zelo pomembna sezona, saj se bosta prvič pomerila v vlogi uradnih tovarniških voznikov na svetovnem prvenstvu MotoGP.

Ducati MotoGP 2021
Nova podoba rdečih iz Bologne. Foto: Ducati

Znamenita rdeča barva po kateri so znani motocikli Ducati se je vrnila, hkrati pa izstopa tudi logotip Lenovo. Gre za novega generalnega sponzorja tega podjetja, ki ga poznamo kot specialista za računalnike. Pri Lenovu so se zavezali za triletno sodelovanje. Del ekipe je to  tehnološko podjetje, ki sodi med vodilne na področju osebnih računalnikov, pametnih naprav, podatkovnih centrov, storitev in programskih rešitev, postalo že leta 2018. V zadnjih treh sezonah je podjetje je kot tehnični partner ekipe prispevalo k razvoju novih strategij in inovacij, povezanih z dirkanjem. Lenovo bo z novim sporazumom zagotovil še večjo podporo uradni ekipi Ducati, ki se bo od letošnjega leta uradno imenovana Ducati Lenovo Team.

Kaj pravita dirkača?

Jack Miller. Foto: Ducati

Jack Miller (# 43, Ducati Lenovo Team): “Čustva, ki sem jih občutil, ko sem prvič sedel na svoj rdeči Desmosedici in v nov dirklni kombinezon, so bila neverjetna! Še vedno kar ne morem dojeti, da bom del uradne ekipe Ducati. Pot do tega je bila dolga in sedaj sem tu, končno “v rdečem”. To mi daje velik občutek zadovoljstva, pa tudi pravo motivacijo, da še naprej zavzeto in predano delam v smeri svojih prihodnjih ciljev. Veselim se te nove pustolovščine v kateri bom poskušal doseči čim več pomembnih rezultatov v tej sezoni “.

Pecco Bagnaia. Foto: Ducati

Francesco Bagnaia (# 63, ekipa Ducati Lenovo): “To bo zame pomembna sezona, ker bom prvič nosil barve uradne ekipe. Ponosen sem. Že od nekdaj so bile moje sanje postati del uradne ekipe Ducati. Trudil se bom po svojih najboljših močeh, da ne bom razočaral ekipe. Prepričan sem, da imam vse, kar rabim za konkurenčnost že od samega začetka sezone in zato me ni strah ciljati visoko “.

Z dirkalnikom 2021 na stezo že 5. marca!

Kljub trenutnim razmeram pandemije Covid-19, so vse aktivnosti za novo sezono MotoGP 2021 v polnem teku. Uradno bo sezona začela v Katarju 5. marca z dnevom testiranja, rezerviranim za novince in testne voznike, pri katerem bosta sodelovali tudi Michele Pirro in Ducati Test Team. 6. in 7. marca se bosta Jack Miller in Pecco Bagnaia s svojo novo ekipo v Katarju končno podala na stezo na prvi uradni dvodnevni test za leto 2021, ki mu bodo sledilo še tridnevno testiranje od 10. do 12. marca. Dirkališče v Losailu bo gostilo prvi dve dirki, ki bosta vključno z vsemi treningi in kvalifikacijami v večernem času, od 26. do 28. marca in od 2. do 4. aprila.