Vespa 946 za zbiratelje – tokrat je na vrsti zajec

You are currently viewing Vespa 946 za zbiratelje – tokrat je na vrsti zajec

Začetek novega lunarnega leta nam poleg navdušenja nad preporodom in veselja do pomladi prinaša tudi ikonografijo nove živali, na katero se nanaša na kitajski horoskop. 22. januar 2023 pozdravlja leto zajca, ki je simbol in znamenje mirnosti, blaginje in spoštovanja preteklosti. No, upam, da bo res tako!

Model Vespa 946 10° Anniversario, posvečen letu zajca, bo izdan v omejeni in oštevilčeni seriji 1.000 kosov. To bo le prva faza pomembnega projekta, ki bo trajal naslednjih 12 let in v okviru katerega bo vsako leto predstavljena nova letna izdaja, navdihnjena z živaljo iz luninega horoskopa tistega leta.

Vespa 946 se je od svojega prvenca leta 2013 uveljavila kot arhetip Vespe prihodnosti, ki interpretira vrednote, zaradi katerih je Vespa postala svetovna ikona, hkrati pa ji vdihuje sodoben duh in usmerjenost v prihodnost. Gre za italijansko mojstrovino, ki je zdaj postala pravi zbirateljski kos, saj se oblikuje v posebni proizvodni liniji, ki je bolj podobna ateljeju visoke mode kot čemur koli drugemu. Takole pravijo pri Vespi: ”Ta posebna različica je izdana v predelavi klasične zelene barve Vespe, ki simbolizira ljubezen do zabave, lahkotnosti in narave, značilno za rojene v tem znamenju. Na karoseriji se bohoti stilizirana silhueta zajca.”

Vse podrobnosti modela Vespa 946 10° Anniversario so izdelane v prefinjenem brušenem zaključku s toplimi odsevi, medtem ko je dvojno oblazinjeno sedlo črno z brušenimi šivi in je ročno prišito z iglo in nitjo, prav tako tudi ročaji.

Peter Kavčič

Foto: Vespa

This Post Has One Comment

Comments are closed.