Ženska, ki v motokrosu premaga moške z lahkoto – Vse je v glavi pravi Kiara Fontanesi!

You are currently viewing Ženska, ki v motokrosu premaga moške z lahkoto – Vse je v glavi pravi Kiara Fontanesi!

Kiara Fontanesi se je lansko sezono vrnila na sceno svetovnega prvenstva v motokrosu. Šestkratna svetovna prvakinja v ženskem motokrosu  je v kratkem premoru pred tem postala mamica a želja po dirkanju z motorji na najvišjem nivoju jo je gnala naprej. Skupaj s tekmicami je uprizorila vrhunski boj za naslov prvakinje in ga na zadnji dirki izgubila. A to je o je le še utrdilo. Od nje se lahko učimo vsi, ne samo motokrosisti.

Za Fontanesijevo je bil konec lanske sezone čas za razmislek, kar lahko vidite tudi v tem videu:

‘’Motociklistične dirke so moj življenjski slog, ne moje življenje’’: stavek, s katerim Fontanesijeva opiše svoje življenje, tako na motociklu kot tistega, ko ne sedi na njem.

Dirkanje je bilo za Fontanesijevo vedno družinska zadeva. Njen oče skrbi, da je vzmetenje takšno kot mora biti, njen brat pa bdi nad elektroniko. V tem videu Fontanesijeva govori o tem, kako je materinstvo vplivalo na njeno kariero profesionalne WMX dirkačice in kako je bila to pravzaprav najboljša možna poteza zanjo, saj si je vzela dopust, da se sestavi in se vrne močnejša kot kdaj koli prej.

Vsak športnik mora poslušati svoje telo

Z ustanovitvijo akademije KF8 za mlade motokrosiste daje naprej izkušnje mladim.

Preberite tudi kako treniram MotoGP dirkač Marc Marquez.

Potem ko je v letu 2017 svoje telo in um pripeljala do meja svojih zmogljivosti, se je na motociklu v določenem trenutku začela počutiti nesamozavestno ‘izgubila sem fokus’. Potrebovala je odmor. ‘Moje telo je potrebovalo šok in ponastavitev’, in resetirala se je. Le tri mesece po porodu je leta 2020 stala na štartu v Matterley Basin-u.

Kiara je najhitrejša mamica na motokros motorju na svetu!

V športu, kjer si na dan dirke sam s seboj na svojem motociklu, v nasprotju z vsemi okoli sebe, ni nič pomembnejšega od ustrezne podpore. Fontanesijina akademija, ki jo opisuje v videu, je namenjena vračanju mladih k temu športu. Na akademijo prihajajo na usposabljanje, tako fizično kot psihično. In kot nekdo, ki ima za povedati impresivno zgodbo je Fontanesi popolna figura, po kateri se lahko zgledujejo mladi upi.

Peter Kavčič

Foto: Monster Energy