Albanska policija za obalno stražo s Sea – Doo vodnimi skuterji iz Slovenije!

You are currently viewing Albanska policija za obalno stražo s Sea – Doo vodnimi skuterji iz Slovenije!

Podjetje Ski&Sea iz Slovenije je skupaj z uradnim trgovcem v Albaniji BRP Moto Tirana nedavno predala 35 novih Sea-Doo GTX PRO 130 obalni straži Albanije (Policia Kufitare). Najsodobnejši in super zmogljivi vodni skuterji bodo do 1. junija 2023 razporejeni po celotni obali Albanije in bodo služili za zagotavljanje nadzora, varovanje obale in hiter odziv na vodi.

Pri prevzemu enot so bili prisotni visoki državni predstavniki kot je predsednik vlade (Edi Rama), minister za obrambo (Niko Peleshi), vrhovi albanske državne policije in vodje obalne straže in izrazili zadovoljstvo z novimi pridobitvami za zagotavljanje nacionalne varnosti.

Pri Ski&Sea so pojasnili, da se je Albanska policija za nakup odločila z namenom zagotavljanja varnosti na vodi, za katero so imeli pred tem omejene kapacitete in neurejeno zakonodajo. Za policijsko nadgradnjo po meri je poskrbelo slovensko podjetje Tehnologika, ki je poskrbelo za ustrezno razsvetljavo in zvočno signalizacijo, ki ustreza vsem najsodobnejšim standardom na tem področju.

Takole izgledajo vodni skuterji, opremljeni za obalno stražo:

S to spremembo se odpira novo poglavje in zagotovo bo Albanija zaradi sprememb postala še bolj turistično konkurenčna tudi pri vodnih športih, za varnost na vodi pa bo pozitivno prispevala tudi obalna straža z novimi Sea-Doo enotami. Skupna odgovornost vseh uporabnikov rekreativnih proizvodov je, da se poleg uživanja vsem zagotavlja varnost na vodi, na kar BRP družbeno prispeva močan vpliv, saj izobražuje in širi pomembne informacije med uporabnike.

Tu je tudi povezava na video ob uradni predaji:

https://www.facebook.com/ediramaal/videos/132219009844986/

Peter Kavčič

Foto: Ski&Sea