Can-Am Maverick X3 nepremagljiv tudi letos.

You are currently viewing Can-Am Maverick X3 nepremagljiv tudi letos.

Rally Dakar 2021 je v kategoriji malih buggyjev ali lahkih ‘side by side’ vozil prinesel zelo vznemirljivo dirkanje. Tokrat je ponovno zmagal nekdanji motorist Chaleco Lopez s sovoznikom Juanom Pablo Latrach Vinagre. Čilenska posadka je zmago privozila z nekoliko predelanim modelom Can – Am Maverick X3.

Can-Am Maverick X3 z lahkoto premaguje težke terene. Foto: Antoin Vincent DPPI ASO

‘Sanje so poslale resničnost. Občutek zmage na najtežji dirki na svetu na naravnost vznemirljiv.’ pravi Francisco López. ‘Veliko dela in priprav je potrebnih za zmago na Dakarju, vseeno pa zmagati ni mogoče brez pravega vozila: Can-Am Maverick X3. Ta zver se lahko spoprime s čimerkoli, lahko se zanesete, da osvoji vsak izziv, ni važno ali je to pesek, skale ali blato. Na Dakarju je veliko prilagajanja, kar Maverick X3 omogoči, saj ima popolno mešanico hitrosti, upravljanja in izvedbe za osvojitev dirke.’

Dokaz je zadnja statistika z dirke:

– Prvo mesto: Francisco López, Juan Pablo Latrach Vinagre

– Can-Am je pometel na stopničkah (vozila lahke kategorije in SSV kategorija)

– Top 11 prvih mest: 24 od 29 prvih mest so vozniki s Can-Am vozilom

– Zanesljivost: Kombinirano, Can-Am vozila osvojila 183,504 km v 12 dneh

‘Zmaga na Dakarju četrto leto zapored nam da velik ponos, saj je Dakar resnično najtežja dirka na svetu.’ pravi Bernard Guy, Senior Vice President od Global Product Strategy pri BRP. ‘Da bi zmagali na dirki, mora biti Maverick X3 pripravljen ter sposoben premagati vse potencialno težke scenarije. Zato načrtujemo najtežje scenarije, analiziramo, kako se naša vozila odzivajo v 12 dneh ter uporabimo to znanje za celotno linijo. Na koncu dneva, vse kar naredimo izboljša izkušnjo naših voznikov.

Osnova vozila je čvrsta jeklena kletka. Foto: Antoin Vincent DPPI ASO

Za tako vrhunske rezultate je bila zaslužna tudi ekipa South Racing Can-Am, ki ima nadzor nad servisom, logistiko ter obroki – za več kot 30 Can-Am Maverick X3 voznikov.

Zmagovalec Chaleco Lopez v Can-Am Maverick X3. Foto: Antoin Vincent DPPI ASO

Vas privlači zabava in adrenalin? Potem si lahko že ogledate različne izvedbe Can-Am Maverick X3 2021 v Salonih distributerja za Slovenijo.

https://www.brp-world.com/si/sl/znamke/can-am-off-road/modeli-2021/maverick.html

Tule je kratek video: