Ducati ima tudi uradno najlepši motocikel

You are currently viewing Ducati ima tudi uradno najlepši motocikel

Ducati Diavel V4 je na sejmu EICMA 2022 osvojil naziv “Moto più bella” (“najlepše motorno kolo”). O zmagovalcu je odločalo občinstvo mednarodne razstave koles, motociklov in dodatne opreme, ki je v štirih otvoritvenih dneh preplavilo paviljone sejma Fiera di Milano-Rho in glasovalo neposredno z razstave ali prek spleta.

Tekmovanje “Vota e vinci la moto più bella del Salone”, ki ga od leta 2005 organizira italijanska revija Motociclismo v sodelovanju s sejmom EICMA, je letos že enajsta zmaga za Ducati. Diavel V4 je zasedel prvo mesto s 36,8 odstotka glasov od približno 23.000 ljubiteljev, med katerimi so bili tudi obiskovalci sejma in uporabniki spletne strani Motociclismo.

V središču Ducatijeve stojnice je bil Ducati Scrambler “Next Gen Freedom” s tremi modeli Icon, Full Throttle in Nightshift. Ljubitelji pustolovščin so lahko občudovali novo Multistrada V4 Rally in DesertX v novi barvi “RR22”, ki jo je navdihnila barva modela Audi RS Q e-tron. Na Ducatijevi stojnici so bili prisotni tudi novi Panigale V4 R, ki je s svojimi 240,5 konjskimi močmi vodilni model bolonjske družine superšportnikov, ter novi Streetfighter V2 v barvi Storm Green, V4 S v barvi Grey Nero in V4 SP2, vrhunski model družine, ki je izdelan v oštevilčeni omejeni seriji. Nazadnje pa še Monster SP, ki dopolnjuje Ducatijevo ponudbo, in novo e-kolo Futa AXS.

Na sejmu EICMA je bil na ogled tudi prototip V21L , dirkalnik, s katerim bo proizvajalec iz Bologne od naslednjega leta kot edini dobavitelj sodeloval v svetovnem pokalu FIM MotoE™. Za Ducati to predstavlja velik tehnološki izziv za pisanje novega poglavja v Ducatijevi bogati dirkaški zgodovini in novo opredelitev prihodnosti električne mobilnosti na dveh kolesih.

Motocikla svetovnega prvaka  v razredu MotoGP in WSBK na ogled javnosti

Obiskovalci salona EICMA so lahko občudovali dva zares ekskluzivna motocikla svetovnih prvakov iz leta 2022: DesmosediciGP, na katerem je Pecco Bagnaia osvojil naslov v Valencii, in Panigale V4 R Alvara Bautiste, ki je z dvema stopničkama v Mandaliki osvojil naslov svetovnega prvaka superbike. V prvih dneh razstave so se navijači zgrinjali, da bi fotografirali obe kraljici motociklizma, katerih uspehi so se pridružili tistim, ki jih je osvojil Diavel V4 v nepozabnem tednu za proizvajalca iz Bologne.

Peter Kavčič

Foto: Ducati, Peter Kavčič

This Post Has One Comment

Comments are closed.