Ducati ima tudi uradno najlepši motocikel

  • Post author:
  • Post category:Novice
Ducati ima tudi uradno najlepši motocikel

Ducati Diavel V4 je na sejmu EICMA 2022 osvojil naziv “Moto più bella” (“najlepše motorno kolo”). O zmagovalcu je odločalo občinstvo mednarodne razstave koles, motociklov in dodatne opreme, ki je v štirih otvoritvenih dneh preplavilo paviljone sejma Fiera di Milano-Rho in glasovalo neposredno z razstave ali prek spleta.

Tekmovanje “Vota e vinci la moto più bella del Salone”, ki ga od leta 2005 organizira italijanska revija Motociclismo v sodelovanju s sejmom EICMA, je letos že enajsta zmaga za Ducati. Diavel V4 je zasedel prvo mesto s 36,8 odstotka glasov od približno 23.000 ljubiteljev, med katerimi so bili tudi obiskovalci sejma in uporabniki spletne strani Motociclismo.

V središču Ducatijeve stojnice je bil Ducati Scrambler “Next Gen Freedom” s tremi modeli Icon, Full Throttle in Nightshift. Ljubitelji pustolovščin so lahko občudovali novo Multistrada V4 Rally in DesertX v novi barvi “RR22”, ki jo je navdihnila barva modela Audi RS Q e-tron. Na Ducatijevi stojnici so bili prisotni tudi novi Panigale V4 R, ki je s svojimi 240,5 konjskimi močmi vodilni model bolonjske družine superšportnikov, ter novi Streetfighter V2 v barvi Storm Green, V4 S v barvi Grey Nero in V4 SP2, vrhunski model družine, ki je izdelan v oštevilčeni omejeni seriji. Nazadnje pa še Monster SP, ki dopolnjuje Ducatijevo ponudbo, in novo e-kolo Futa AXS.

Na sejmu EICMA je bil na ogled tudi prototip V21L , dirkalnik, s katerim bo proizvajalec iz Bologne od naslednjega leta kot edini dobavitelj sodeloval v svetovnem pokalu FIM MotoE™. Za Ducati to predstavlja velik tehnološki izziv za pisanje novega poglavja v Ducatijevi bogati dirkaški zgodovini in novo opredelitev prihodnosti električne mobilnosti na dveh kolesih.

Motocikla svetovnega prvaka  v razredu MotoGP in WSBK na ogled javnosti

Obiskovalci salona EICMA so lahko občudovali dva zares ekskluzivna motocikla svetovnih prvakov iz leta 2022: DesmosediciGP, na katerem je Pecco Bagnaia osvojil naslov v Valencii, in Panigale V4 R Alvara Bautiste, ki je z dvema stopničkama v Mandaliki osvojil naslov svetovnega prvaka superbike. V prvih dneh razstave so se navijači zgrinjali, da bi fotografirali obe kraljici motociklizma, katerih uspehi so se pridružili tistim, ki jih je osvojil Diavel V4 v nepozabnem tednu za proizvajalca iz Bologne.

Peter Kavčič

Foto: Ducati, Peter Kavčič