Honda NT 1100 – allrounder na katerega bo potrebno še malo počakati

You are currently viewing Honda NT 1100  – allrounder na katerega bo potrebno še malo počakati

Potem, ko je Honda z letošnjim modelnim letom iz prodaje na evropskem trgu umaknila modele z oznako VFR, je v razredu allrounderjev zazevala praznina, ki jo bo potrebno v najkrajšem času zapolniti.

Agilnost, odličen motor in udoben položaj sedenja ob atraktivnem izgledu obetajo veliko. Foto: Honda

Namesto modela VFR 800 Crossrunner bodo kot kaže že v prihodnji sezoni kupcem ponudili model NT 1100. Nekateri viri poročajo tudi o tem, da naj bi se novinec imenoval CB1100X, a je glede na to, da je Honda oznako NT ponovno registrirala, prva oznaka vendarle bolj verjetna.  Oznako CB pri Hondi sicer bolj povezujemo s štirivaljnimi modeli, zato bo glede na to, da bo novinca poganjal paralelni dvovaljnik, še toliko bolj verjetna oznaka NT 1100 X.

Pogonski agregat bo novincu tako doniral model Africa Twin. Lani je bil ta motor deležen temeljite osvežitve, zato po novem razvije 102 ‘konjev’, povsem mogoče pa je, da bo pri novincu celo za odtenek močnejši. To sicer ni prvič, da je zaradi velikega potenciala Africa Twin svoj motor donirala drugemu modelu, saj letos na trg prihaja kruzer Rebel 1100, pri katerem pa je moč tega motorja sicer nekoliko manjša in znaša 86 ‘konjev’. O konkretnih številkah, s katerimi se bo ponašal novinec za zdaj še ni informacij, jasno pa je, da bo tudi ta na voljo s standardnim ali DCT menjalnikom.

Potovalni motocikel, ki ga bomo nestrpno čakali. Foto: Honda

Čeprav se Hondi v resnici zelo mudi, da bi novi NT 1100 čimprej prišel do kupcev, pa se lahko verjetno nadejamo predvsem tega, da bo predstavljen šele jeseni, v salone pa bo prišel leta 2022. Hondina ponudba tourerjev je po odhodu serije VFR pravzaprav zelo skromna, saj je v tem segmentu in v višjih kategorijah na voljo le še neprimerno večji in dražji Gold Wing. A ker je Honda vendarle že večkrat dokazala, da so vsestranski motocikli njihova specialiteta, je na prihod novinca vsekakor vredno počakati.

Matjaž Tomažič