Husqvarna Norden 901 – Test

You are currently viewing Husqvarna Norden 901 – Test

Lahko bi celo rekel, da Norden 901 prinaša svež severni veter. Linje so čiste, premišljene, izgled pa zelo poseben. Sploh, ko se prižgeta še meglenki ta Husqvarna izgleda zelo impozantno. Seveda precej tudi na račun velikega tanka, ki je z nizkim težiščem narejen po podobnem principu kot pri modelu KTM 89 Adventure ali KTM 1290 Adventure. Sedež, ki je zasnovan za udobje tudi ni pretirano oddaljen od tal (854 mm).

Avanturistična potovanja in raziskovanja odmaknjenih krajev na dveh kolesih je v zadnjih letih najhitreje rastoči segment motociklizma, zato ne preseneča, da je Husqvarna vstopila tudi na to pot. Novi potovalni enduro je narejen na platformi zelo zanimivega modela KTM 890 Adventure, zato je vsaj zame osebno še pred prvim testom Husqvarna Norden 901 obetala veliko. Tehnologijo s katero razpolagajo znotraj hiše KTM in oblikovalsko svežino so ustvarili motocikel, ki se bo brez težav kosal z urbanimi središči, potovanju v dvoje in celo z avanturističnimi podvigi.

Motor je znan, vrstni dvovaljni z 889 kubiki in 105 ‘konji’ kar verjamem, da bo dovolj za živahno vožnjo. Prva Husqvarna Norden 901 je že prispela v Slovenijo in si jo lahko v živo ogledate v MotoXGeneration pri @husqvarna.motorcycles.slovenia

Cena: 14.350 evrov.