Husqvarna Svartpilen 801 je scrambler in naked v enem!

You are currently viewing Husqvarna Svartpilen 801 je scrambler in naked v enem!

To je motocikel, ki smo ga v resnici čakali 10 let! Iz nam ne najbolj znanega razloga, so v skupini KTM, s tem modelom čakali res dolgo, zelo dolgo.

Najprej so naredili motorja z oznako 125 in 401, vmes eksperimentirali tudi z enim valjem in oznako 701, a v resnici smo čakali točno ta motor, ki ga vidimo tu, zdaj!  Cena za Svartpilen 801 znaša 11.929,00 EUR!

Drzen, a všečen dizajn

Husqvarna Svartpilen 801 v resnici združuje solidno zmogljivost, predvidevam da tudi okretnost saj je platforma odlični KTM Duke 790. S to sodobno obliko, navdihnjeno s scramblerji pa je najnovejši in največji ”naked” stroj v ponudbi znamke. Jasno je, da je zasnovan, da ponudi izkušnjo vožnje po cesti in je odklon od običajnega. Ob pogledu na opremo in dizajn je jasno, da postavlja zelo visoke standarde za modele zgornjega srednjega razreda.

Znana platforma – KTM Duke!

Svartpilen 801, ki tehta le 181 kg, je zgrajen na močnem in lahkem okvirju iz krom-molibdenovih cevi, ki zagotavlja natančno ravnovesje med prožnostjo in togostjo. Njegovo srce je zmogljiv vrstni, dvovaljni motor DOHC s prostornino 799 cm3. Ta motor, ki suh tehta 52 kg, ima največjo moč 105 KM, njegovo zanesljivost in učinkovitost pa zagotavljajo inovativne tehnologije, ki podaljšujejo servisne intervale na 15.000 km in po trditvah proizvajalca zagotavljajo izjemno nizko porabo goriva.

Razmerje med močjo in maso za ravnovesje

Zaradi kombinacije lahkega motorja in okvirja je razmerje med močjo in težo pri modelu Svartpilen 801 popolnoma uravnoteženo, zato je vožnja vedno okretna in vznemirljiva. Navdušuje pa serijska oprema: Sistem PASC (Power Assist Slipper Clutch) povečuje oprijem pri močnem pospeševanju in preprečuje nestabilnost pri močnem zaviranju, sistem Easy Shift pa omogoča nemoteno menjavanje prestav brez uporabe sklopke pri pretikanju. Nastavljivo vzmetenje WP APEX ponuja 140 mm hoda vilic in 150 mm hoda amortizerja za zagotovljeno udobje in vodljivost v mestu in zunaj njega. Pnevmatike Pirelli MT60 RS, nameščene na 17-palčna kolesa, zagotavljajo visoko raven oprijema in povratnih informacij na vsaki podlagi. Tudi na pesku!

Dizajn, ki prepriča in je nekaj unikatnega!

Minimalistični videz modela Husqvarna Svartpilen 801 so dosegli s pomembnimi podrobnostmi, kot so luči LED in široko aluminijasto krmilo, ki skupaj ustvarjajo edinstven in privlačen motor brez oklepa. Vitka ergonomska nadgradnja, izdelana v temnih tonih, lepo obdaja motor in okvir, dvodelni sedež pa obeta visoko raven udobja in neomejeno gibanje.

Elektronika na najvišjem nivoju v svojem razredu:

Najsodobnejši elektronski pripomočki izboljšajo vozne lastnosti modela Svartpilen 801 in dvigujejo raven varnosti. Opcijski paket Dynamic Pack pa ulično izkušnjo vožnje dvigne na še višjo raven. Poleg nastavljivega nadzora zdrsa zadnjega kolesa (MTC) in sistema ABS so serijsko prednastavljeni načini vožnje Street, Rain in Sport. Paket Dynamic Pack uvaja regulacijo zdrsa motorja (MSR) za nadzorovano zmanjševanje hitrosti z načinom Anti-Wheelie, ki za dodatno varnost omejuje največji kot zdrsa kolesa.    

Najboljši tehnološki paket v svojem razredu zagotavlja preprosto uporabo in največjo zmogljivost za vsakega voznika. Zavorni sistem J.Juan po besedah inženirjev zagotavlja izjemno zavorno moč zaradi Boschevega sistema ABS (cornering ABS). Za napredne voznike lahko tisti, ki si želijo višjo raven občutka pri zaviranju in tesnejšo povezavo s cesto pa lahko po želji vključijo način Supermoto ABS.

Vsestranskost in varnost povečujejo vrhunske elektronske funkcije, vključno s 5-palčno armaturno ploščo TFT in serijsko enoto za povezljivost.

Povezava enote z aplikacijo Ride Husqvarna Motorcycles omogoča vključitev jasne navigacije Turn-by-Turn ter nadzor telefonskih klicev in izbire glasbe. V krmilne elemente na krmilu je vgrajen tudi sistem za opozarjanje na nevarnost, medtem ko je zaščita pred krajo zagotovljena z imobilizatorjem.

Tehnični poudarki:

Okvir iz krom-molibdenovega jekla z motorjem kot obremenjenim elementom

799-kubični, vrstni, dvovaljni motor z največjo močjo 105 KM in navorom 87 Nm

Nastavljivo vzmetenje WP APEX zagotavlja izjemno udobje in zmogljivost na razgibanih cestah

Štirje izbirni načini vožnje (ulica, dež, šport ter opcijski dinamični način)

Opcijski dinamični paket uvaja deset stopenj prilagoditve zdrsa in pet stopenj nastavitve proti zdrsu kolesa (Anti Wheelie)

Regulacija zdrsa motorja, preprečevanje zdrsa koles in tempomat so na voljo z opcijskim paketom Dynamic Pack

Standardni nadzor zdrsa zadnjega kolesa v ovinkih

Najsodobnejši sistem ABS, občutljiv za vožnjo v ovinkih

Ročica z nastavljivim odzivom na plin

Standardna funkcija Easy Shift (hitro prestavljanje navzgor in navzdol)

PASC drsna sklopka

Standardna enota za povezljivost omogoča navigacijo TbT+, telefonske klice in izbiro glasbe z voznikovega pametnega telefona

Sistem opozarjanja na nevarnost z vgrajenim stikalom na krmilu

Za čim boljšo izkušnjo vožnje s povsem novim in dinamičnim modelom 2024 Svartpilen 801 je na voljo obsežna ponudba tehnične dodatne opreme, s katero lahko vozniki izboljšajo zmogljivost in videz svojega motocikla. Poleg tega najnovejša kolekcija Functional Street Collection voznikom omogoča, da iz obsežne ponudbe elegantne in zaščitne opreme za vožnjo ustvarijo prilagojen videz.

Husqvarna 2024 Svartpilen 801 bo po vsem svetu na voljo od aprila 2024 dalje pri pooblaščenih prodajalcih Husqvarna Motorcycles. Za vse podrobnosti o cenah in razpoložljivosti se obrnite na nacionalno podružnico ali uvoznika Husqvarna Motorcycles.