Kaj lahko naredimo, da bo manj nesreč z motorji – vabilo na posvet v živo!

You are currently viewing Kaj lahko naredimo, da bo manj nesreč z motorji – vabilo na posvet v živo!

Na dogodku ANATOMIJA MOTORISTOVE VOŽNJE, ki ga organizira Zavarovalnica Triglav v sodelovanju z AMZS bodo pogledali statistiko o nesrečah motoristov in iskali odgovore na vprašanja kaj motorista v zadnjih trenutkih pred nesrečo žene čez rob, kje imamo še rezerve pri infrastrukturi in kje pri vozniku? Pogovor bo tekel tudi o tem kakšna je vloga in prihodnost podatkov pri motorističnih nesrečah. Triglav bo ob tej priložnosti predstavil tudi novost pri nas – aplikacijo DRAJV za motoriste kar zna biti zelo zanimivo ne samo zaradi ugodnosti pri zavarovanju ampak tudi zato ker ti med vožnjo aplikacija beleži dejansko kako nevarno voziš po cesti.

Pomen podatkov pri analizah je pojasnil Andrej Brglez, predsednik AMZS, ki je tudi sam motorist

Slovenska statistika kaže, da je pri vožnji z motociklom stopnja tveganja za nastanek prometne nesreče s hudo telesno poškodbo ali smrtjo, gledano relativno glede na število prevoženih kilometrov, tudi do stokrat višja kot pri vožnji z avtomobilom, v zadnjih letih pa beležimo tudi naraščajoči trend umrlih v prometnih nesrečah, ko gre za motoriste.

Motorist je na cesti pogosto problem in hkrati rešitev. Podajmo se torej na drugačno pot. Spoznajmo anatomijo motoristove vožnje. Iskali bomo odgovore na vprašanja, na katera nam skopa statistika ne da odgovora: kaj se dogaja v motoristovi glavi med vožnjo, zakaj motoristi tvegajo, katerim motoristom se dogajajo nesreče, katere napake na infrastrukturi zaznavajo presojevalci motorističnih nesreč in katere podatke še potrebujemo, da bomo bolje razumeli anatomijo motoristove vožnje, ter kako jih bomo pridobili. Ob tem vam bomo predstavili tudi edinstveno novost v našem prostoru, DRAJV za motorje.

Ključ do varne vožnje, ki bo tudi sproščujoča in polna užitkov je znanje. Učimo pa se celo življenje! Foto: Honda

Na dogodku, ki ga bo vodil radijski voditelj in motorist Miha Šalehar, bodo sodelovali:
-Irma Žuman, psihologinja, psihoterapevtka, motoristka;
– Andrej Brglez, predsednik AMZS, raziskovalec mobilnosti, motorist;
– mag. Goran Jovanović, presojevalec motorističnih nesreč pri AVP, motorist in
– Jaka Klement, direktor avtomobilskih zavarovanj, Zavarovalnica Triglav. 

Sodelujete lahko tudi vi na FB V ŽIVO v četrtek, 26. 5. 2022 ob 11.00 uri. 

Peter Kavčič