Reli Maroko, etapa 3: Toni Mulec v cilju kot osmi (skoraj brez zadnje gume in z občutkom, kot bi ga nekdo »oklofutal«)

You are currently viewing <strong>Reli Maroko, etapa 3: Toni Mulec v cilju kot osmi (skoraj brez zadnje gume in z občutkom, kot bi ga nekdo »oklofutal«)</strong>

Laâyoune, 4.10.2022

Tretjo etapo ultimativne pred-dakarske reli preizkušnje je poleg običajnih izzivov začinil oziroma razpihal močan puščavski vihar. Slovenski predstavnik Toni Mulec je ponovno dokazal, da mu nič ne more do živega: včerajšnji rezultat je še izboljšal, kot tudi ni ponovil včerajšnjih napak. Trenutno 8. mesto v kategoriji Rally2 in skupno 26. mesto motociklistične kategorije obeta dober končni rezultat in je odlično izhodišče za njegove največje sanje – reli Dakar.

»300 kilometrov današnjega speciala je bilo fizično najbolj napornih do zdaj. Dan je bil izjemno vroč, obenem pa močan veter ni popustil niti za hip. Že po prvih kilometrih sem bil popolnoma premočen. Na približno štiridesetem kilometru sem doživel kar lep padec. Pesek je bil tako mehak, da mi je sprednje kolo požrlo in sem izvedel ‘front flip’ čez krmilo. Ker sem vozil sam, sem motor moral tudi sam izvleči iz peska, za kar sem porabil precej časa in moči. Na šestdesetem kilometru je trasa postala izjemno hitra – kakšnih 30 kilometrov sploh nisem zaprl plina, samo malo sem popravljal, in zato tudi izgubil zadnjo zavoro. Naslednjih 100 km sem prevozil brez nje, vse do nevtralizacije, kjer sem jo polil z vodo in spet osposobil. Po nevtralizaciji sem sproščeno nadaljeval, dobil hitrost, nato pa je navigacija pokazala zobe. S sotekmovalcem, ki me je ujel, sva združila moči in skupaj pripeljala v cilj – s popolnoma zlizano zadnjo gumo, saj je bila hitrost visoka tudi na skalah! Veter se je proti koncu etape še okrepil, tako da mi čelada dobesedno plesala na glavi. V cilj sem zapeljal srečen, a popolnoma ižžet. Občutek, da me je nekdo dobro oklofutal, še ni popustil. Čeprav nas jutri čaka dolg dan, komaj čakam, da bom spet na startu.«

Reli se jutri spet pomika nazaj proti Tan-Tan-u, z nadaljšo specialno preizkušnjo do zdaj. 215 kilometrom bo sledilo 345 km dirkanja na čas.

V Rally GP sta vodilna dva voznika na Husqvarnah. Najbolje se drži Luciano Benavides, sledi mu Skyler Howes, potem pa Sam Sunderland na Gas Gasu in Ricky Brabec na Hondi. Prvo peterico zaokrožuje Toby Price na KTM-u.

Vodilni Luciano Benavides se je najbolje znašel v globokem pesku.

Tina Torelli

Foto: @RallyZone