Svetovno srečanje ljubiteljev motociklov BMW bo v Garmisch – Partenkichnu, pričakujemo svetovno premiero!

You are currently viewing Svetovno srečanje ljubiteljev motociklov BMW bo v Garmisch – Partenkichnu, pričakujemo svetovno premiero!

Po dveh zaporednih svetovnih srečanjih BMW Motorrad v Berlinu leta 2022 in 2023, se bavarski gigant vrača h koreninam in svoj znameniti dogodek od 5. do 7. julija vrača v nemški Garmisc-Partenkirchen. V letu, ko BMW slavi svoj najbolje prodajan model R 1300 GS pričakujemo veliko novost.

BMW Motorrad bo tudi letos nadaljeval legendarni format prejšnjih dogodkov. Največje svetovno srečanje BMW Motorrad se bo vrnilo v Garmisch-Partenkirchen v osrčje Alp. S tem so se odzvali na željo svojih ljubiteljev po vsem svetu po zabavnem vzdušju in edinstvenih izkušnjah vožnje v dih jemajoči alpski kulisi.

Dnevi BMW Motorrad so že več kot 20 let vrhunec in obvezen del letnega koledarja ljubiteljev motociklov z vsega sveta. Zadnji dve leti je največje svetovno srečanje, posvečeno znamki BMW Motorrad, potekalo v Berlinu, kjer že več kot 50 let izdelujejo motocikle BMW. Skupaj z zaposlenimi z vsega sveta so Dnevi BMW Motorrad 2023 v Berlinu ob 100-letnici podjetja zaznamovali pomembno poglavje v zgodovini podjetja.

Po 18 . letih se dogodek vrača v znano okolje, ki je blizu tudi Slovencem. Ob govoricah, da bo BMW prav tu predstavil novi R 1300 GS Adventure pa je dogodek še pridobil na pomenu. In kaj je boljša lokacija za „leto GS“ kot Garmisch-Partenkirchen s svojo čudovito okolico, ovinkastimi cestami in bližnjimi alpskimi prelazi. To je idealen teren za edinstvene vožnje z motociklom – še posebej z legendarno ikono avanturistične vožnje.

Zato se dnevi BMW Motorrad v „letu GS“ vračajo na to legendarno prizorišče. Tri dni, od 5. do 7. julija, bo BMW Motorrad ob vznožju gore Hausberg navduševal mednarodno skupnost z novimi izdelki, razstavljavci, predstavitvami, testnimi vožnjami in nenazadnje s tradicionalnim bavarskim življenjskim slogom ter legendarnim zabavnim vzdušjem pod šotori, ki mu ne pravijo kar tako ‘motociklistični ”oktoberfest”.

Izlet v ”Garmiš” je v začetku julija vedno prijeten. Alpski prelazi in vijugaste ceste, ki vodijo tja po različnih smereh so zanimive, zato je izlet na BMW Motorrad days 2024 vreden razmisleka. Za nočitve je pametno preveriti turistične ponudbe v okolici mesta, če ste med tistimi, ki uživate v pristnem doživetju pa lahko tudi taborite in prespite v šotorih. Vstop je prost.