Test – BMW R 1250 GS

You are currently viewing Test – BMW R 1250 GS

Je BMW GS res najboljši motocikel? Številke ne lažejo in na to vprašanje res ni težko odgovoriti. No, vsaj ko gledamo vse motocikle, ki jih naredijo pri BMW Motorrad.

Da, to je najbolje prodajani BMW in tudi globalno gre za enega najbolje prodajanih motociklov nad 600 kubičnimi centimetri delavne prostornine motorja.

V tem video testu sem se preprosto vprašal kako dober je v resnici veliki GS – najbolj prodajan BMW motor?

Njegova priljubljenost je neverjetna. gre za motor, ki že 40 let sodi v sam vrh. Začel se je kot poskus nečesa novega, kot enduro.

Foto: Blaž Kavčič

Po zmagah na reliju Pariz-Dakar je začel zmagovati tudi kot prodajna uspešnica. vedno je tudi delil motoriste na tiste, ki jim je bil zelo všeč in tiste, ki njegove drugačnosti niso sprejeli. Danes je še vedno zelo vsestranski potovalni enduro. Zelo udoben tudi za vožnjo v dvoje na kratke ali pa zelo dolge proge.

Foto: Blaž Kavčič

Na področju tehnike, varnosti in zanesljivosti v vseh pogojih vožnje pa že dolga leta sodi v sam vrh. Bokserski dvovaljni motor z novo cam shift tehnologijo je še boljši, z še lepšo krivuljo navora in moči.

V letu 2021 je BMW GS praznoval jubilej – 40. let.

Zmore 136 KM in 143 Nm navora. S polnim 20. litrskim tankom tehta 249 kg. Poraba goriva 5.3 l. cena: od 16.990 eur naprej.

#PeterKavčičMOTOavantura #bmw #bmwmotorrad #bmwr1250gs #adventurebikes #adventuretime #makelifearide TCX Boots Alpinestars BMW Motorrad

Peter Kavčič

This Post Has 2 Comments

Comments are closed.