Test – CF Moto 625 Touring 4×4 EPS

You are currently viewing Test – CF Moto 625 Touring 4×4 EPS

CF Moto, ki izdeluje ATV in UTV vozila za delo in rekreacijo je predstavil povsem nov štirikolesnik, ki je zanimiv zaradi drznega dizajna in ugodne cene. Kako pa se izkaže na terenu, tam kamor v resnici sodi?

Kaj je novega? Nove so led luči spredaj in zadaj, atraktivne, ostre linije, in moderna alu platišča. Vozil sem podaljšano izvedbo, ki zmore tudi prevažati dva potnika, ki ga poganja preizkušen 580 kubični motor z 41 KM. Moči ima dovolj za raziskovanje in po želji tudi divjo vožnjo po gozdnih cestah. Z zadnjim pogonom na makadamski cesti lahko tudi precej zabavno drifta a to  res ni njegov glavni namen. Vseeno dovolj dobro pospeši, da je vožnja z njim lahko tudi adrenalinska. Med boljše stvari sodi udobje med vožnjo, ki je rezultat novega vzmetenja s podaljšanim hodom. za udobje skrbi tudi visoko nastavljeno krmilo, ki mu pri vožnji zelo dobro pomaga elektronski ojačevalnik. Udobja za daljše vožnje je dovolj. Kaj pa na zahtevnem prečkanju terena? Le v zares zelo strmih klancih sem si moral pomagati s štirikolesnim pogonom, drugače pa večino časa lahko prevozi s prenosom moči na zadnji par koles. Za bolj zahtevne, ali skoraj ekstremne vožnje sta na voljo reduktor kakor tudi zapora zadnjega diferenciala. V ceni 8.390 evrov je vključen tudi zmogljiv vitel, ki lahko povleče do 1.360 kilogramov težak tovor. Štirikolesnik tehta 375 kilogramov kar vseeno pomeni, da prav pretiravati z vleko tovora ne moremo.

Omeniti velja nosilnost 220 kilogramov in vleko priklopa do 300 kilogramov kar pomeni, da ni samo stroj za zabavo ampak tudi za delo ali reecimo lov. Vozen je z izpitom za avto ob obvezni uporabi zaščitne čelade. Glede pogona res nimam pripomb, CVT menjalnik deluje odlično (kakovostni kanadski produkt), vse se vklaplja z gumbi, enostavno in brez zatikanja. Všeč mi je bilo ker se je sopotnik na zadnjem sedežu lahko dobro prijel za dva velika ročaja. Ta sta tudi v funkciji kot dobra ščitnika rok.

Kot se za sodoben štirikolesnik spodobi velik LED zaslon pred voznikom dobro prikaže vse najnujnejše informacije, ponuja pa celo povezavo s telefonom za prikazovanje dohodnih klicev. Tank (18 litrov) dopušča avtonomijo za 200 kilometrov po hitrejših cestah. Ob zelo bogati originalni opremi, zelo veliko udobja in dovolj zmogljivim motorjem je CF Moto 625 dobro uravnotežen med ceno in tem kar zmore. Za zahtevne voznike je na voljo tudi dražja izvedba s 1000 kubičnim motorjem, za katerega je treba odšteti 2600 evrov več.

CF MOTO 625L s svojo podaljšano šasijo nudi veliko prostora za udobno in varno vožnjo v dvoje. Je  popolno opremljen in ponuja vse, kar je potrebno za  udobno  vožnjo in dobre  zmogljivosti.  Pogon: 2×4 ali 4×4 , 100% zapora zadnjega in sprednjega  diferenciala, močan vitel, homologirano vlečno napravo s priklopom za elektriko, CV- tech sklopko (made in Canada) z odlično motorno zavoro, 12 col aluminijasta platišča skupaj  s terenskimi  gumami , daljšo medosno razdaljo, naslon  in držala za sopotnika ter  dnevne LED luči.

Peter Kavčič

Foto: Blaž Kavčič

Dodaj odgovor