Testiraj BMW motorje od tega petka do nedelje!

You are currently viewing Testiraj BMW motorje od tega petka do nedelje!

V Sloveniji prav veliko priložnosti, da bi lahko vsak, ki ima izpit za motor testiral več različnih motociklov na enem mestu žal ni. Zato je prav, da tisti, ki sanja o motorjih in se odloča med različnimi modeli ne menca ampak se čim prej odloči in prijavi na testno vožnjo. To je dejansko redka in dragocena priložnost, ki se jo izplača izkoristiti.

S seboj prineseš le izpit in svojo opremo. Za ostalo poskrbi BMW.

Kaj pa če ne kupujem ravno letos nov motor?

V resnici je čisto vseeno. Kajti napredek v moto industriji gre naprej s takšno hitrostjo, da že po nekaj letih, nam motoristom vse novotarije in novi modeli prinašajo tako zanimivo uporabniško izkušnjo, da si s tem brez kančka dvoma bogatite znanje in širite obzorje. Ob tem, da lahko v varnem okolju in brez finančnega vložka testiraš najnovejše motorje na najnovejših in najboljših gumah, z najboljšo opremo in asistenčnimi sistemi pod strokovnim vodstvom BMW inštruktorjev, je to zares koristna izkušnja.

Kje in kdaj?

Po testiranju, ki je za osrednjo slovensko regijo potekal pri Avtovalu v Grosupljem ste sedaj na vrsti vsi iz štajerskega konca (pa seveda tudi vsi drugi, da ne bo pomote). Test bo potekal od petka 13. maja pa vse do nedelje – 15. maja v Slovenski bistrici!

Center dogajanja je na že tradicionalni lokaciji Gams klub, ljubljanska cesta 72, torej ob cesti, ki pelje na pohorske ovinke.

Testne vožnje bodo potekale od 10:00 do 16:30 tako, da bo možnosti za preizkus čim večjega števila različnih motociklov dovolj.

Poleg testov bo za zabavo poskrbel tudi spremljevalni program, med drugim bodo predstavili projekt Empathy, o keterem sem pisal pred časom. Poleg možnosti nakupa kolekcije in sodelovanja pri nečem dobrem, boste vsi sodelujoči lahko od blizu videli čudovit BMW R18, ki ga je predelal legendarni Tomaž Capuder – Capl iz Dreamachine.

Empathy – BMW R 18

A ne spreglej! Na dogodek se moraš prijaviti na TEJ povezavi.

Program testne vožnje je takšen:

20 minut pred pričetkom vožnje je registracija (ob registraciji je obvezno treba predložiti veljavno vozniško dovoljenje)

Program za en motor traja 1 uro:

Najprej je na vrsti kratka predstavitev in navodila za vožnjo. Torej brifing, ki je nujen, da vse poteka nemoteno in da ni potem preveč čudnih vprašanj. Testna vožnja poteka v skupini, torej se vozi v klasični formaciji moto skupine, seveda pod vodstvom inštruktorja BMW. Sama testna vožnja poteka predvidoma 45 minut, kar bi moralo biti doviolj, da se vsak posameznik seznani z motorjem in pridobi prve prave občutke. Kot da pomočiš prst v marmelado, bi rekel moj velik prijatelj Igor (res je velik – 2 metra v višino).

Inštruktor pskrbi za varnost in jasna navodila pred vsako testno vožnjo.

Kdor se bo šel peljat, mi lahko na FB napiše tudi svojo lastno izkušnjo, saj me zelo zanima, kaj si mislite o novih BMW motorjih.

Motorji, ki so na voljo:

TOUR

K 1600 GT
K 1600 Grand America
R 1250 RT

ROADSTER

F 900 R
S 1000 R
R 1250 R

HERITAGE

R 18
R 18 B
R 18 Transcontinental

R nineT
R nineT Scrambler

ADVENTURE

R 1250 GS Adventure
R 1250 GS
F 850 GS

F 750 GS
S 1000 XR

F 900 XR

URBAN MOBILITY

CE 04

Peter Kavčič

Foto: BMW Motorrad