Tim Gajser je svetovni prvak – video!

You are currently viewing Tim Gajser je svetovni prvak – video!

In to petkrat! En naslov ima v razredu MX2 iz leta 2015, potem pa je kraljeval v razredu MXGP še v letih 2016, 2019 in 2020 ter v letu 2022. Kako veliko breme je padlo Gajserju z ramen je povedal takoj po prihodu v cilj.

”Neverjetno! Že en sam naslov je težko osvojiti, zdaj pa jih imam že pet, kar je neverjetno. Bil sem malce nervozen, ampak vse se je izšlo po načrtih. Hvala vsem, ekipi, navijačem, super vesel sem” je neposredno po prihodu v cilj nasmejan in zelo zadovoljen povedal svetovni prvak razreda MXGP za leto 2022, ki je sicer na dirki skupno zasedel 6. mesto.

S premišljeno vožnjo do želenega cilja

Gajser je nedeljski vožnji odpeljal preudarno. Zavedal se je, da mu v primeru zmage Seewerja za naslov svetovnega prvaka zadostuje že 8. mesto. Po šestem mestu v prvi vožnji je takrat, ko je bilo treba dvignil tempo tudi v drui, ki jo žal zelo slabo začel. Vseeno se je videlo, da lepo kontrolira dirko in je v drugem delu preizkušnje je pošteno povečal tempo na progi ter se prebil do 8. mesta, nato pa v cilj pripeljal sedmi, kar je pomenilo, da si je privozil nedosegljivo prednost v boju za naslov svetovnega prvaka. Vožnjo in tudi dirko je dobil nizozemski mojster peska Glenn Coldenhoff.

Jan Pancar je dirko na težki peščeni progi končal na 11. mestu.

Šestnajsta dirka svetovnega prvenstva za motokrosiste, ki je bila na Finskem, je za svetovnega prvaka v razredu MXGP torej okronala Tima Gajserja. Slovenske barve pa sta branila še Jan Pancar v razredu MX2, ki je dirko končal na skupnem 11. mestu ter Jaka Peklaj, ki je nastopil na zadnji dirki sezone evropskega prvenstva razreda EMX125 a žal ostal brez točk na glavni dirki. Sezono je z 22 točkami končal na 36. mestu.

Jaka Peklaj s številko 123 je v letošnji sezoni osvojil 22 točk v razredu MX125.

Tu so vrhunci dneva in slavje z našim Timom Gajserjem:

Peter Kavčič: Foto: MXGP