Z donacijo lahko tudi vaše ime pride na Dakar

You are currently viewing Z donacijo lahko tudi vaše ime pride na Dakar

Toni Mulec je v prvi vrsti izjemen športnik in možakar na mestu. Zato sem se odločil, da mu pomagam tudi s to objavo saj za nastop na reliju Dakar 2023 potrebuje pomoč! Nastopil bo v kategoriji kjer se vozi na polno in verjamem, da lahko z nekaj sreče Sloveniji privozi izjemen rezultat.

Toni je dirkač, ki združuje ekstremno težavne dirke v pesku. Od mladih nog je motokrosist, ki se je skozi leta kalil in preizkušal tudi v enduru, na mednarodni sceni pa je nase opozoril z izjemnimi vožnjami v francoskem Le Touquetu kjer se tisoč motoristov z vrtoglavimi hitrostmi na znamenitih obali bori za prestiž in z ekstremno zahtevno peščeno progo.

Pesek je element kjer se Toni odlično znajde.

Cilj: Dakar 2023!

Toni Mulec je letos vse svoje sile usmeril k novem ekstremnem cilju: ”Moj naslednji športni cilj je največji v moji dolgoletni karieri saj se želim preizkusiti na najhitrejši in najtežji dirki na svetu – zloglasnem reliju Dakar. Kot testni voznik Ta moja želja je zrasla tudi iz sodelovanja s tovarniško ekipo KTM kjer sem kot zunanji testni voznik preizkušal različne nastavitve in komponente ter ob tem spoznal, da imam hitrost, da se lahko primerjam z najboljšimi na svetu. Seveda samo to ni dovolj, saj je hitrost na testni progi nekaj drugega kot na dirki kje rje potrebno skrbeti tudi za navigacijo. Verjamem, da mi lahko uspe s pametno in taktično dovršeno vožnjo doseči dober rezultat na tej globalno najbolj prepoznavni dirki!

Dosedanji dosežki:

2. mesto Silver na dirki Red Bull Romaniacs 2021.

Leto 2019 je bilo uvodno v dirkanju na pesku. Tekmoval je na znameniti plaži na dirki Le Touquet- Enduropale in

zasedel 16. mesto, 1. mesto na dirki Lignano in 1. mesto na dirki Bibione.

V disciplini enduro in crosscountry je začel tekmovati leta 2015 in od takrat do danes štirikrat osvojil 1. mesto v skupnem

seštevku cross country enduro dirke Slovenije (2015, 2017, 2019 in 2020).

Toni je tudi 7x državni viceprvak v motokrosu.

Dakar 2023 bo potekal od 31. decembra 2022 do 15. januarja 2023. To bo že četrta izvedba legendarnega Dakarja v

Savdski Arabiji in prva dirka za svetovno

prvenstvo v Rally – Raidu (FIA-FIM World Rally – Raid Championship) s 14. etapami. Pot bo tekmovalce vodila s plaž Rdečega morja preko neskončnih sipin s ciljem v mestu Dammam. Dirka bo fizično in psihično naporna ter polna pasti.

Kdor želi lahko Tonija podpre z donacijo na TRR njegovega društva, vsak evro mu bo prišel prav saj se strošek takšne dirke zavihti vse do 80.000 evrov, na motorju ima prostor tudi za večjega sponzorja:

Klub MTM 501

Legen 125

2383 Šmartno pri Slovenj Gradcu

SI 60063700

Matična številka: 4111656000

SI56 1010 0006 0237 868

Banka Intesa Sanpaolo d.d.

Peter Kavčič

Foto: Rallyzone