Z motorjem po ”Svilnati poti’ za  HEKTAR OBILJA in otroke

You are currently viewing Z motorjem po ”Svilnati poti’ za  HEKTAR OBILJA in otroke

Z akcijo “HEKTAR OBILJA” bodo zbirali denar za nakup parcele v velikosti vsaj enega hektarja s poslopjem za Gozdno šolo Hosta, ki s pozitivnim pogledom na svet osvešča otroke, mlade in odrasle, da bi obudili prvotno bit človeka, se notranje spoznali ter se povezali z naravo in se naučili živeti obilje. Pomagate lahko tako da na SMS pošljete 1919hektar5 in boste darovali 5 evrov. 

Poudarek in moč projekta je na sodelovanju, povezovanju spoštovanju in delovanju v skupno dobro, ki nas popelje v lepoto življenja.

Zato navdušena motoristka Gordana Zalar načrtuje prav poseben podvig, saj želi dokazati, da se z voljo, pozitivno energijo in z dobrim namenom kot popotnico v torbi, da narediti ogromno. Celo stvari za katere si še pred nekaj leti ne bi milila, da so možne. Za otroke namreč načrtuje projekt, s katerim želi, da se društvo Gozdna šola Hosta razširi na svoje posestvo in v primernejši obliki in za širšo javnost zaživi na svojem hektarju zemlje.

Na kratko ta projekt Gordana Zalar opisuje takole: ”Ideja za projekt je nastala pred štirimi leti, ko sem razmišljala, da bi po prevoženem moto Maroku s svetovnim popotnikom Zvonetom Šerugo, nadaljevala pot in z motorjem prevozila tudi Kirgizistan, Tadžikistan, Uzbekistan, Turkmenistan, Iran, Turčijo, Bolgarijo in seveda nam bližnje Srbijo, Hrvaško in Slovenijo. Glede na trenutno svetovno situacijo, je velika verjetnost tudi, da se bo del trase spremenil. Svoje in Suzukijeve zmogljivosti bom preizkušala na temperaturi nad 40°C in na nadmorski višini 4655m. Prevozila bom cca 11.000 km. Motoristična pot je zahtevna. Pot začnem 30.7.2023 v mestu Biškek v Kirgiziji.”

Živimo v času nenehnih hitrih sprememb, ki človeka oddaljujejo s povezanostjo s samim seboj, s sočlovekom in naravo kot neverjeten vir moči in inteligence. Največja moč človeka izhaja iz notranje tišine, ki nas vodi do notranje izpolnjenosti. To inteligenco ima v sebi vsako živo bitje, vendar jo mora človek ponovno prebuditi. V Gozdni šoli Hosta velja vodilo: poskrbi za telo, sledi srcu in poslušaj dušo. Spoznavamo pa še načela za izpolnjenost in celovitost človeka.

 

Med samo potjo bo popotnica, ki se zanaša na zanesljivost legendarnega Suzukija V Strom 650  nadaljevala z objavami oziroma jih številčno še povečala saj bo na poti snemala in objavljala prispevke na youtube kanalu društva Hosta.

Projekt lahko podprete z SMS sporočilom na 1919hektar5 in darovali boste 5 evrov za pravo stvar.

Peter Kavčič

 

This Post Has One Comment

Comments are closed.