Halvarssons – Skandinavska premium motoristična oblačila sedaj tudi v Sloveniji

You are currently viewing Halvarssons – Skandinavska premium motoristična oblačila sedaj tudi v Sloveniji

Vrhunska kvaliteta, sodobna tehnologija, ki jo uporablja tudi NASA in umirjen, premišljen dizajn. S temi besedami bi lahko nekako najbolj na kratko opisali motoristična oblačila švedskega proizvajalca Halvarssons, ki se je osredotočil na najbolj ključne produkte za motoriste in motoristke.  Z letošnjim letom preko franšize Duell prihajajo tudi k nam, natančneje v Pleško moto center na Brezovici pri Ljubljani kjer imajo tudi razstavljene produkte, od usnjenih in tesktilnih jaken, do motorističnih hlač, odličnega jeansa in seveda zaščitnih rokavic za različne razmere in zvrsti motorizma.

Halvarssons – kratka zgodovina skandinavske premium moto opreme:

Podjetje Halvarssons je bilo ustanovljeno v Malungu, majhnem mestecu v švedskem zaledju, kjer se že od sredine štiridesetih let prejšnjega stoletja izdelujejo najboljša skandinavska motoristična oblačila. Ta tradicija kot pravijo sami, temelji na trdnih temeljih izdelave, strasti do podrobnosti in najvišje ravni zaščite. Halvarssons nenehno razvija svoja usnjena in tekstilna motoristična oblačila z uporabo preverjeno kakovostnih materialov in funkcij, da se vam prilagodi in vas zaščiti. 

Lindstrands: cenejša linija, ki ne sklepa kompromisov pri kakovosti

Podjetje Lindstrands je bilo ustanovljeno leta 1891 in je začelo z izdelavo škornjev za motoriste že v petdesetih letih prejšnjega stoletja. Še vedno s sedežem v Malungu na Švedskem se je Lindstrands skozi leta razvil v močno blagovno znamko, ki je sinonim za varnost, kakovost, trajnost in slog. Z obsežno ponudbo oblačil in dodatkov, ki nikoli ne ogrožajo varnosti, Lindstrands epic ride nadaljuje s poudarkom na inovacijah in dizajnu s skandinavskim pridihom. Gre za motoristično opremo, ki je cenovno zelo ugodna.

Motoristično opremo skandinavskega premium proizvajalca Halvarssons in Lindstrands, si lahko v živo ogledate v salonu motociklov in skuterjev Pleško Moto center ali pa jih obiščete v spletni trgovini!z izdelavo

TEHNOLOGIJA – Varnost in udobje

Se strinjate s tem, da bolj kot so oblačila udobna, bolje se lahko osredotočite na tisto, kar je pomembno – na vožnjo z motorjem!

Osebna zaščita motoristov je na evropskih tleh urejena z Uredbo EU 2016/425. Vsi izdelki, namenjeni zaščiti uporabnika pred eno ali drugo nevarnostjo, morajo biti preskušeni v akreditiranem laboratoriju v skladu z zapisanim standardom CE ali uredbo. Laboratorij za vsak izdelek izda certifikat CE, če izpolnjuje merila. In če se sprašujete ali Halvarssons izpolnjuje vse te varnostne standarde si lahko mislite, da švedski proizvajalec vse to jemlje zelo resno. Vsi izdelki, torej vsa motoristična oprema Halvarssons izpolnjuje zahteve Uredbe EU.

Podloga s tehnologijo Outlast®

Najbližje telesu je podloga, všita ali odstranljiva. Običajno je izdelana iz zračne mrežice, materiala Outlast®, ki uravnava temperaturo, ali tople, prešite podloge. Gre za nemško tehnologijo, ki jo v svojih oblačilih uporablja tudi NASA.

Šivi – ne dvojni, celo trojni!

Za različne materiale uporabljajo specialne niti, da so šivi čim močnejši in varnejši. Na občutljivih mestih usnjenih oblačil uporabljajo trojni šiv.

Zunanji sloj

Zunanji sloj, pa naj si gre za usnje ali tekstil je obdelan z različnimi vrstami površinske obdelave, ki omogoča, da vas ščiti pred zunanjimi vplivi pa naj gre za vožnjo v vročem ali hladnem vremenu.

HI-ART

Patentiran material HI-ART® naredi oblačila odporna proti obrabi in se uporablja v večini izdelkov.

Zaščita

Oblačila, ki uporabljajo ščitnike, imajo všita pritrdilna mesta – velcro ”ježke”, da ščitniki ostanejo na svojem mestu in se lažje prilagajajo različnim tipom telesa. Vsi ščitniki so najvišjega varnostnega standarda.

Membrana za vodoodpornost

Nekatera oblačila imajo tudi všito ali odstranljivo membrano. Seveda so šivi lepljeni, zato ne prihaja do puščanja vode med vožnjo v dežju.

Mrežasta membrana za poletna oblačila

V svoji kolekciji za vožnjo v poletnih mesecih, ko temperature narastejo nad 30°C za zračenje poskrbi posebna mrežasta tkanina Air Mesh za boljše udobje, ob tem, da ne sklepajo kompromisov pri varnosti in na glavnih mestih vgrajujejo mehke in zračne ščitnike, ki ob padcu razpršijo energijo in zaščitijo izpostavljene dele telesa.

 

DUELL BIKE CENTER

Zgodovina prodajne verige z motoristično opremo sega v leto 1983, ko je bil v majhnem mestu Mustasaari na Finskem ustanovljen center Duell Bike Center, ki dobavlja dele in dodatno opremo za motorizirane športe. S posluhom za prave izdelke, hitro dobavo in neprekosljivimi storitvami za stranke je podjetje Duell zdaj trdno zasidrano kot dobavitelj številka 1 ključnih blagovnih znamk za industrijo motornih športov v Skandinaviji in baltskih državah.

V naslednjih letih je podjetje Duell z različnimi prevzemi odprlo drugi obrat v Tranåsu na Švedskem, ki deluje pod imenom SDBC Motor Ab. (Sweden Duell Bike Centre), kar je omogočilo nadaljnjo širitev, povečanje skladiščnega prostora in hitrejšo dobavo svojim švedskim strankam.

Jeseni 2019 je Duell prevzel švedsko blagovno znamko oblačil za motorna kolesa in motorne sani Halvarssons, pri čemer želi nadaljevati po istih načelih kakovosti, udobja in varnosti ter razvijati in širiti Halvarssons – SCANDINAVIAN PREMIUM

Foto: Halvarssons, Janez Mandeljc

This Post Has One Comment

Comments are closed.