Marc Marquez je pripravljen, veste kaj mu je pomagalo pri vrnitvi?

You are currently viewing Marc Marquez je pripravljen, veste kaj mu je pomagalo pri vrnitvi?

Vse od zoprnega padca na motokros stezi lansko jesen, španski as Marc Marquez zaradi težav z vidom, ni mogel sesti na svoj MotoGP dirkalnik. Seveda nad prisilnim počitkom nikakor ni bil navdušen, še manj pa nad govoricami, da vodilni pri HRC v svoje vrste vabijo Joana Mira, prvaka iz sezone 2020. Preden je Marquez končno sedel na motocikel je najprej obiskal zdravnika specialista, ki mu je prižgal zeleno luč.

V Portimau je bil na stezi povsem sam.

Tule je kratek video s prvo izjavo, ko je končno sedel na dirkalnik Honda RC213V-S v Portimau. Zakaj je za test izbral prav Portimao ni naključje, gre za stezo, ki je polna vzponov in spustov pri katerih je dirkačevo telo še posebej obremenjeno.

Sedaj je pripravljen, da lahko svoje telo pripravi, oziroma kot je dejal sam prilagodi, na visoke hitrosti in tempo, ki ga od njega zahteva steza v Sepangu. Pri tem si bo izdatno pomagal tudi z vožnjo na motokros stezi pa čeprav ga je ravno motokros drago stal, ko si je pori padcu poškodoval glavo oziroma očesni živec. Marc je na svoj MotoGP dirkalnik sedel prvič po zmagi v Misanu 24. oktobra lani.

Na zahtevni stezi v Portimau je odpeljal 65 krogov.

V Portimau je osemkratni svetovni prvak na individualnem testu odpeljal 65 krogov ter preizkusil ali mu diplopija še povzroča težave. Kot kaže je mu je počitek dobro del in je pripravljen, da se udeleži testiranj v začetku februarja, ki bodo v Sepangu. Svojo kondicijo in občutke je pred tem testiranjem na portugalskem preizkusil kar na motokros motociklu kjer razen tega, da je nekoliko izven forme ni opazil več težav v vidom. Kako se Marquez pripravlja kondicijsko brez motocikla, lahko preberete na tej povezavi, ki vsebuje tudi vaje za moč.

14. januarja se je preizkusil na domači motokros stezi v Lleidi.

Kako dobro mu gre vožnja od rok z motokros motorjem si lahko pogledate tule:

Peter Kavčič

Foto: Honda Racing