Retro Husqvarna MX in enduro – poklon bogati tradiciji in uspehom v športu

You are currently viewing Retro Husqvarna MX in enduro – poklon bogati tradiciji in uspehom v športu

Izgledajo dobo – tega res ne moremo očitati! modeli Heritage, ki temeljijo na preizkušenih tehničnih platformah motociklov Husqvarna za modelno leto 2023 za motokros in enduro, so tekmovalno usmerjeni stroji, zasnovani za dirkanje na najvišji ravni. Te svetovno priznane terenske motocikle nadgrajuje izrazit nov videz, ki ga je navdihnila švedska dediščina znamke, skupaj s črno eloksiranimi platišči EXCEL pa ustvarja prefinjen in ekskluziven videz.

Modeli Heritage, so tehnično enaki standardnim izvedbam, razlike pa se skrivajo v detajlih, ki zagotavljajo pravo zmogljivost za motokros in enduro ter so brez predelav sposobni tekmovati na svetovnem prizorišču.

Husqvarna je še naprej konkurenčna v vrhunskem motokrosu in enduru, zato je od leta 1960, ko je švedski dirkač Bill Nillson osvojil prvi naslov svetovnega prvaka v motokrosu te znamke, osvojila 15 naslovov svetovnega prvaka FIM.V počastitev dirkaških dosežkov Billa in tistih, ki so mu sledili, je bila izdelana omejena serija motokros in enduro strojev s posebno barvo. Edinstven videz, ki ga navdihujejo dirkalni stroji iz preteklosti, slavi bogato tekmovalno zgodovino motociklov Husqvarna in se ji poklanja v barvah švedske zastave.

Za še dodatno izboljšanje modelov Heritage je na voljo razširjen seznam tehnične dodatne opreme, s katero lahko vsak posameznik še izboljša zmogljivost motorja, vodljivost in vzdržljivost. V obsežno ponudbo komponent, namenjenih tekmovanjem, so vključeni križi za vpetje vilic, razviti v sodelovanju z oddelkom Husqvarna Factory Racing, skupaj z izpušnimi sistemi, zobniki in zaščitnimi deli.

Najdemo pa tudi opremo za voznika v slogu retro dizajna. Tu so čelada Moto-10 s sferičnimi obroči in majica Origin. Obe sta zasnovani tako, da se z udobjem, varnostjo in slogom ujemata z značilnimi stroji Heritage.

Modeli Heritage, za katere so značilni edinstven nov videz, ujemajoča se modra prevleka sedeža in črna platišča EXCEL, so od zdaj naprej na voljo po vsem svetu v omejenem številu pri vseh pooblaščenih prodajalcih motociklov Husqvarna. Razpoložljivost se lahko od države do države razlikuje. Za podrobnosti o cenah in razpoložljivosti se zato obrnite na MotoXgeneration.

Peter Kavčič

Foto: Husqvarna