Tako dakarski kot še nikoli doslej – Novi KTM 890 Adventure R Rally!

You are currently viewing Tako dakarski kot še nikoli doslej – Novi KTM 890 Adventure R Rally!

KTM 890 Adventure R Rally izkorišča bogate izkušnje uspešnega udejstvovanja tovarne KTM v reliju. V kombinaciji inženirskega znanja in znane platforme 890 R Adventure je ta hip najzmogljivejši adventure motocikel doslej, ki ga je KTM naredil za vožnjo po terenu. Ampak to še ni vse! Ta posebni model je pripravljen za prednaročilo, ki se odpre 20. septembra, z njim pa je KTM začel projekt ULTIMATE KTM DESERT EXPERIENCE, ki bo ekskluzivno na voljo tistim, ki bodo kupili ta novi model.

Offroad dirke so v samem središču KTM-a in njegov pečat, ki ga pušča na rally dirkah in na legendarnem ter največjem testu kot je reli Dakar je brez primerjave izjemen. Slogan ”ready to race” je še kako živ v vsakem motociklu KTM. Ker je po vsem svetu na voljo samo 700 teh modelov, je ta novi stroj do neke mere primerljiv z dirkalnikom KTM 450 RALLY.

Slog, funkcionalnost in tehnologija so pomembni, vendar sta občutek in voznost morda najbolj kritična značilnost motocikla, ki je bil razvit v reliju za najdaljše dni v puščavi in ​​vožnjo po najzahtevnejših kamnitih grapah; zato se KTM 890 ADVENTURE R RALLY ponaša z vrhunskim vzmetenjem z lahkim sistemom vilic WP XPLOR PRO 7548, ki uporablja tehnologijo stožčastega ventila v kombinaciji z blažilnikom WP XPLOR PRO 6746, ki sta oba iz programa komponent WP Pro. Z izkušnjami WP iz uspešnega tekmovanja v reliju to vrhunsko vzmetenje ponuja najvišjo raven delovanja blaženja v najtežjih pogojih, kar daje vozniku neomejen občutek, da močneje in hitreje drvi čez ovire, hkrati pa ohranja višjo raven udobja in nadzora. 

Motor KTM s prostornino 889 cc ponuja 100 Nm navora pri 6500 vrt/min s 105 KM in je kombiniran z izbranimi komponentami, kot je lahek Akrapovič Slip-on Line izpušni sistem, podoben tistemu, ki ga uporabljajo KTM-ove tovarniške dirkalne ekipe. S sistemom Offroad ABS, nadzorom zdrsa pogonskih koles, navigacijo TURN-BY-TURN+ in več načini vožnje, ki jih lahko izberete glede na teren, tehnologija na KTM 890 ADVENTURE R RALLY s 5-palčnim zaslonom TFT, TEHNIČNIM PAKETOM in kompletom povezovalne enote je izjemno pripravljen na raziskovanje novih obzorij. Z upoštevanjem tega, da po takem motociklu ne bodo segali neizkušeni vozniki se ponaša s sedežem Rally, značilnim za dirke, kolesnimi obroči za Excel za težji teren in stopalkami Rally za boljši občutek in oprijem na dolgih transferjih. Vgrajeni so tudi ščitniki rezervoarja iz ogljikovih vlaken v kombinaciji z dodatno zaščito za motor. Celo zadnji zobnik Supersprox-Stealth izhaja iz relija. 

Za 34 vznemirjenja željnih avanturistov, ki bodo kupili KTM 890 ADVENTURE R RALLY, enega najbolj trdoživih pustolovskih strojev so pri KTM, organiziral ekskluzivno priložnost, da se pridružijo legendam terenske vožnje (kot je Johnny Aubert) na ULTIMATE KTM DESERT EXPERIENCE. Dogodek bo potekal v Maroku, dve skupini pa bosta imeli možnost izbirati med dvema datumoma: 3.–7. marec ali 7.–11. marec. Paket vsebuje: Pripravljen motocikel, ki ga zagotovi KTM z vso potrebno tehnično podporo, potrebno za raziskovanje puščave, prevoz med potovanjem in luksuzno namestitev za tri nočitve, plus eno posebno nočno kampiranje z ekipo KTM v puščavi za skupno ceno 4.900 €. S tremi dnevi vožnje na območju, kjer KTM Factory Rally Team izvaja svoja testiranja, namensko in v celoti vodeno potjo ter pripravljenim KTM 890 ADVENTURE R RALLY bo ta dogodek potovanje življenja. 

2024 KTM 890 ADVENTURE R RALLY POUDARKI

 • Zmogljiv vzporedni dvojni motor KTM 889 cc
 • WP XPLOR PRO vzmetenje iz programa WP Pro Components
 • Navigacija TURN-BY-TURN+
 • Vrhunska tehnologija, vključno z ABS, povezanim z načini vožnje
 • Akrapovič ‘Slip-on Line’
 • Rally sedež za dirke
 • Kolesa po dirkalnih specifikacijah (2,15×21″; 4,00×18″)
 • Rally stopalke s širšim odtisom
 • Ščitniki rezervoarjev iz ogljika
 • Aluminijasta zaščita
 • TEHNIČNI PAKET z regulacijo zdrsa motorja, tempomatom, Quickshifter+ in načinom Rally
 • Komplet povezovalne enote, popolnoma združljiv s KTMconnect
 • Zaščitna rešetka motorja
 • Zadnji verižnik Supersprox-Stealth
 • Nov ščitnik vilic z dodatno zaščito
 • Novi Rally CTG z dvobarvnim rezervoarjem za gorivo
 • EURO 5b homologacija


Za prednaročilo 2024 KTM 890 ADVENTURE R RALLY obiščite  KTM.com in za več informacij o ULTIMATIVNI KTM DESERT EXPERIENCE obiščite namensko stran TUKAJ .

 

This Post Has One Comment

Comments are closed.