Test: Kove 500X – potovalni enduro z velikim potencialom

You are currently viewing Test: Kove 500X – potovalni enduro z velikim potencialom

Kove 500x je prvi motocikel večje prostornine, ki ga je zasnoval Zhang Xue, izvršni direktor Kove Moto z jasnim namenom narediti najlažji dvovaljni adventure motocikel na trgu. To je točno tisti možakar, ki je na Dakarju 2023 pokazal kako lahko v roke prime varilni aparat in orodje in tudi sam kaj popravi na motociklu.

Preden ta Kove vržete v isti koš vse produkcije motociklov z daljnega vzhoda predlagam, da si sami ustvarite mnenje in tudi sami preizkusite Kove 500 X. Je poceni motocikel, ta znaša manj kot 7000 evrov a nikakor ne cenen. Žal sem videl veliko japonskih motociklov z bistveno manj opreme in slabšo izdelavo za podoben ali celo večji denar.

Vrstni dvovaljni motor, okvir in vso nadgradnjo so naredili v lastni tovarni za vzmetenje in zavore pa so poskrbeli pri KYB in Nissinu. Gre torej za dva priznana japonska proizvajalca komponent, ki kot sem ugotovil na testu zelo dobro opravljajo svojo nalogo. Vzmetenje je nastavljivo v obe smeri, zavore primejo dobro in nudijo zelo dober občutek na ročici, všeč mi je pa tudi, da je ABS izklopljiv.

Kove 500X tehnični podatki:

Motor: 471 ccm vzporedni dvovaljnik, premer in hod  67×66,8. Bosch sistem vbrizga goriva, 2 mapi delovanja motorja (sport in soft)

Moč: 35kw oziroma 48 KM , vozen z A2 izpitom.

Vzmetenje:  spredaj Kayaba 195mm hoda ,nastavljiva v prednapetosti, povratu in raztegu

Zadaj Kayaba 210mm hoda, polno nastavljiva

Oddaljenost od tal: 210mm

Zavore: Spredaj plavajoči koluti Nissin 300mm, zadaj 240mm Nissin, Bosch 9.1 ABS sistem z možnostjo izključitve samo zadaj ali na obeh kolesih.

Prostornina posode za gporivo:  21l , domet preko 500km

Okvir:  Jeklen, alu nihajka.

Masa z vsemi tekočinami (razen goriva): 178kg

Nosilnost 256kg

Višina sedeža od tal: nastavljiv sedež po višini (820,840,870mm)

Oprema: Akront platišča z naperami, pnevmatike – sistem brez zračnice, odstranljiva guma na stopalkah. Cevne bočne zaščite, zaščita hladilnika hladilne tekočine, centralno stojalo, aluminijasta zaščita motorja, nastavljiv vetrobran in zaščita za roke serijsko.

Serijske gume Metzeler Tourance, na testnem Michelin Anakee wild

Cena: 6990 eur za modele na zalogi.

Zastopa in prodaja: Barank moto center
Žiganja vas 42C, 4294 Križe
T: +386 40 607 191
E: ajpmototim@gmail.com

This Post Has One Comment

Comments are closed.